Bekijk de wereld met andere ogen: ontdek en verken

Zodra je het Verborgen Verblijf binnenstapt word je geprikkeld tot de nieuwsgierigheid die zo kenmerkend was voor de ontdekkingsreizigers van weleer. Er staat een microscoop om monstertjes van dichtbij te bekijken. Verzamel ze zelf of bekijk de bijzondere exemplaren die er al liggen.

Ook is er een veldtelefoon waarmee je kunt leren hoe een telefoon nu precies werkt, mobieltjes lijken opeens niet meer zo vanzelfsprekend. En wanneer de zon onder gaat, pak dan de telescoop en kijk naar de sterren in de gitzwarte hemel zonder last te hebben van de lichtvervuiling die rondom steden voorkomt.

De Ontdekhoek in de Tent heeft meer dan genoeg te bieden om 'groot en klein' te boeien; er is een bibliotheekje met boeken over planten, dieren en sterren of ga je liever schilderen? Het kan allemaal. Er is zelfs een oude grammofoon met (krakende) 78 toeren platen, misschien doet ie het nog! Verder vind je op het Verborgen Verblijf terrein een Zonnewijzer en een Buiten Barometer van maar liefst 10 meter hoog. Er is heel veel te ontdekken ...


Oude grammofoonplaten draaienNaar de sterren kijkentelefoneren zoals vroeger